Tarihi-Tasavvufi Menkıbeler ve Yorumları

Asırlar boyunca sayısız velî, alim ve düşünce adamı yetiştiren İslâm medeniyeti, topraklarını, bu tarihî sahşiyetlerin ışığı ile aydınlatmış ve kutsallaştırmıştır. İslâm toprakları bu insanlara yaşarken kıymet verdiği gibi vefatlarından sonra da sahip çıkmıştır. Onların hayat hikayelerini, üstün vasıflarını, ahlâkî meziyetlerini, olağanüstü iş ve davranışlarını örnek alarak yaşamış ve menkıbelerinin destânî-efsânevî bir üslûpla nesilden nesile, dilden dile aktarılmasını sağlamıştır. Şüphesiz buradaki amaç insanın sıradışı olaylar içinde kaybolması ve keramet peşinde koşması değildir; örnekler ışığında kendi halini düzeltmesi, kötü huylarını iyiye çevirmesi ve Allah’tan bir an bile gafil olmayacağı huzurlu bir hayat yaşamasıdır. Zira esas keramet de bunu başarabilmekte gizlidir.
Bu kitapta, tarihî-tasavvufî menkıbelerin hikmet ve öğütle yorumlanmış halini okuyacak ve menkıbelerin hayatınızda önemli değişimlere öncülük edebileceğine şahit olacaksınız.
Dileğimiz şudur: Menkıbelerimizde belirgin olarak görülen îman, ahlâk, fedâkârlık, yardımseverlik, vatan sevgisi ve kahramanlık rûhu tekrar canlansın. Çağımız şartlarına uygun şekilde yeni nesillerimizce benimsensin ve baş tâcı edilsin. Neden olmasın? Yeter ki istemesini bilelim ve gereğini yapalım.
Prof.Dr.Mehmet Demirci

Yayın Tarihi 2011-10-21
ISBN 6055902209
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 320
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 11.5 x 18 cm

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*