Geçen hafta “Peygamberimizin Gölgesinde Son Türkler”den söz etmiş, İngilizler tarafından “Türk kaplanı” diye adlandırılan Fahreddin Paşa’nın dillere destan olmuş Medine Müdafaasını anlatmıştık. Bugün de devam edelim. Fahreddin Paşa’nın Medine kumandanlığı sırasında bu mübarek şehre önemli bir üst düzey ziyaret yapılır:
Harbiye Nazırı ve Başkumandan vekili Enver Paşa, Cemal Paşa maiyetleri ile birlikte 20 Şubat 1916 günü Medine’ye gitmişlerdi. Harp içinde, gösterişli bir şekilde yapılan böylesine bir ziyaret ilk defa görülüyordu. Enver Paşa, İstanbul’dan getirdiği birçok kıymetli hediyelerle kese kese altın liraları belli başlı Bedevi şeyhleriyle, Harem-i Şerif görevlilerine dağıttı.
Enver ve Cemal Paşaların bu ziyaretleri ve bilhassa Mescid-i Nebi’de muazzam bir cemaatle namaz kılışları ile Peygamber Efendimizin kabrine yüz sürerken, gözyaşlarını tutamayarak dua edişleri ve en sonunda etraflarını saran Medinelilerle kardeşçe kucaklaşıp el sıkışmaları bütün şehri, bütün Hicaz’ı ve Arapları son derece duygulandırdı. Hele gerçekten de pek dindar olan Enver Paşa’nın o pırıl pırıl sırmalı, kordonlu, göğsü nişanlarla kaplı gösterişli üniforması içinde, öylesine azametli ve heybetli göründüğü halde, daha Peygamber efendimizin kabrine yaklaşırken, büyük bir heyecan içinde kollarını kavuşturup, ayaklarının ucuna basa basa ve ağır ağır yürüyerek aldığı saygılı vaziyetle ziyareti, sonunda bir masum çocuk saflığı ile, boynunu bükerek gözyaşlarını döküşü, bir anda dillere destan olmuştu.
FAHREDDİN PAŞA’NIN PEYGAMBER SEVGİSİ
Fahreddin Paşa, Medine’de her sabah Harem-î Şerifi ziyaret eder, ihrama bürünerek ve başına beyaz sarık sararak Peygamberimizin kabrini kendi eliyle siler süpürürdü. O, kendisini Ravza-i Mutahhara’nın hizmetkârı, bekçisi, muhafızı sayıyordu.
Fahreddin Paşa aynı zamanda çok iyi bir askerdi. Birliklerini teftiş ederken, kıtanın en başındaki eri, herkesin gözü önünde kucaklar, öper ve bu kucaklama, kumandan tarafından bütün kıta erlerinin aynı şefkatle sarıldığının sembolik ifadesi olurdu. Böylece askerleri ile kendisi arasında kopmaz bir bağ oluşmuştu.
“BAYRAĞIMIZI İNDİREMEM”
Sonunda her geçen gün çölün ortasında çevre ile irtibatı kesilmiş bir kale durumuna gelen ve yiyeceği de azalan Medine’nin tahliyesine karar verildi. Medine Kalesi isyancılar tarafından kuşatıldı. Hiçbir yerden yardım alamayan şehirdeki halk ve asker arasında açlık ve hastalık hüküm sürmeye başladı. Bu güç şartlara rağmen Fahreddin Paşa şehrin savunmasını sürdürdü. Hatta kuşatmadan önce Medine’yi boşaltmasını isteyen İstanbul hükümetine, “Medine Kalesi’nden Türk bayrağını ben kendi elimle indiremem, eğer mutlaka tahliye edecekseniz buraya başka bir kumandan gönderin” cevabını vermişti. İngilizler’le Araplar’a teslim olmaktansa Hz. Peygamber’in kabrini havaya uçurarak kendisini feda edeceğine dair yemin ediyordu.
“Türk kaplanı” Fahreddin Paşa, elinde bulunan son derece kısıtlı imkânlarla Medine’yi iki yıl yedi ay boyunca savundu. Sonunda zorla da olsa bu kutsal şehri bırakmaya mecbur kaldı. Böylece bütün Hicaz bölgesi elimizden çıkmış oldu.
çocuk pornosu
çocuk pornosu
çocuk pornosu
çocuk pornosu
çocuk pornosu
Utterly composed subject material, thankyou for information .
Can I simply say what a aid to find somebody who actually knows what theyre talking about on the internet. You positively know learn how to deliver an issue to mild and make it important. Extra folks must learn this and understand this facet of the story. I cant imagine youre not more widespread since you definitely have the gift.
I will right away take hold of your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please let me recognize in order that I could subscribe. Thanks.
Excellent blog you have here but I was wondering if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of group where I can get advice from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!
I wanted to construct a small word to appreciate you for these pleasant tips and hints you are posting on this website. My time intensive internet lookup has finally been rewarded with good quality knowledge to exchange with my neighbours. I would state that that we readers are rather blessed to be in a notable website with so many wonderful professionals with insightful solutions. I feel somewhat fortunate to have discovered your entire webpages and look forward to really more pleasurable minutes reading here. Thanks once more for a lot of things.
I am glad to be a visitant of this unadulterated weblog! , regards for this rare information! .
Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any recommendations, please share. Cheers!
Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m inspired! Extremely useful information specifically the final section 🙂 I handle such information much. I used to be seeking this particular information for a very lengthy time. Thanks and good luck.
magnificent points altogether, you simply received a emblem new reader. What may you suggest about your post that you made some days ago? Any positive?
Hello there, simply was alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Numerous folks will likely be benefited from your writing. Cheers!
Fantastic site. A lot of useful information here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And obviously, thank you for your effort!
Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.
You are my breathing in, I have few blogs and rarely run out from to brand.
Some truly interesting information, well written and broadly speaking user pleasant.