Kampta 5 gün

Üniversitemizin kampında kısa bir tatil yaptım. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, İzmir’e 60 km. uzaklıkta Seferihisar sınırları içinde, Ürkmez’e yakın Doğanbey Payamlı Beldesi sınırları dahilindedir. 14 dönüm arazi üzerine yerleşmiş tesisleri bulunuyor. 1986 yılında açıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi 1982’de kuruldu. Kurucu rektör Ömer Yiğitbaşı iyi bir ekip oluşturdu. En faal rektör yardımcısı Ethem Ruhi Fığlalı idi. Kendisi, yeni kurulan üniversitenin her türlü imar ve inşa faaliyetlerini başarıyla yürüttü. Dinlenme Tesisleri (Dokuz Eylül Kampı) hazine arazisi idi. Fığlalı Hoca Ankara’da ısrarla konuyu takip ederek burayı yeni üniversiteye tahsis ettirdi. İlk yıl çadırlarda hizmet veren kamp zamanla gelişti.
Ethem Ruhi Fığlalı asıl büyük imar ve inşa becerisini, kurucu rektör olarak görev yaptığı Muğla Üniversitesi’nde gösterdi. Hayırsever iş adamı Sıtkı Koçman’ın mali desteğini de devreye sokarak, çok kısa zamanda Türkiye’nin yapılaşma bakımından en iyi üniversitelerinden birini kurdu.
*
Dokuz Eylül Kampı sadece öğrencilere ve personele hizmet vermiyor. Yaz sezonu dışında uluslararası bir kongre merkezi olarak da kullanılıyor. Yıl içinde çeşitli, staj, seminer, toplantı ve akademik çalışmalara ev sahipliği yapıyor.
Konaklama kapasitesi çift yataklı odalarda 144 kişiliktir. Çocuklar için portatif karyola eklenebiliyor. Basketbol ve voleybol sahaları, tenis masaları, gündüz sinema salonunda, gece amfiteatrda film gösterileri var. Tv salonu, küçük bir kitaplığı ve internet imkanı mevcut. Denize nazır sahil kafe 18 saat açık. Burada insana 24 saat az geliyor.
Benim bulunduğum hafta genellikle Dokuz Eylül Ü. memuru personel ve onların yakınları vardı. Anadolu insan manzarası hakimdi. Modern giyimli çoğunluk, az da olsa başörtülü eşler ve mahalli kıyafetli şalvarlı yaşlı anneler. Kimse kimseyi yadırgamıyor, herkes memnun ve mutlu. Aşçılar usta, yemekler güzel. Temizlik ve bakım iyi sayılır.
Kamp 14 Eylül’de kapanıyor. Günü birlik de faydalanmak mümkün. Bu yıl doluluk oranı yüksek olmuş. Önceden randevu alarak, her vatandaşın istifade etmesi mümkün (742 58 52).
Ağaçlandırma eksiliği var. Arazi kumluk ve suyu tuzlu. Buraya uygun olan ağaç iğde ve okaliptüs, ayrıca zakkum. Bunlar var fakat az. Birilerinin sahiplenmesi ve mevsiminde çepeçevre bu ağaçlardan dikilmesi gerekir. Birkaç yıl bakılırsa fidanlar büyür.
*
Sahilde yürümek zevkli ve dinlendirici. Seferihisar Belediyesi deniz kıyısına kilometrelerce devam eden parke kaldırım yapmış. Ayrıca yer yer parklar, çocuk bahçeleri, banklar, duşlar yerleştirmiş. Her tabakadan insanlar, denize giriyor, sohbet ediyor veya yürüyor. Akşamları ve sabah erken yürüyüşe çıkmış yaşlı genç birçok kimse var.
İnsanımızı mutlu ve huzurlu görmek ne güzel. Harpsiz, kavgasız bir ortamda ülkemizin değeri ve nimetleri daha iyi anlaşılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.