İrfanlı Türk insanı

Tarsuslu Özgecan’ın başına gelenler, hepimizi can evinden vurdu, içimizi kanattı, gönüllerimizi dağladı. Onun acısını paylaşmakta bütün Türkiye tek yürek oldu.
Bu vesileyle Özgecan’ın ailesini, anne-babasını tanıdık. Acılı fakat o nispette vakarlı, vatansever ve inançlı kimseler olduklarını öğrendik. Onlar bu köşede sık sık değindiğimiz ‘iyi insan’ örnekleridir.
Ülkemizde bu karakterde insanların sayısı hiç de az değildir, her zaman çoğunluğu teşkil ederler. Türkiye onun için sağlam bir toplum yapısına sahiptir.
Tv haber programında Cüneyt Özdemir soruyor: “Kızınızla ilgili olarak adalete güveniyor musunuz?” Sanki olumsuz cevap bekler gibidir. Acılı anne baba her ikisi de: “Evet güveniyoruz!” dediler. Mehmet Bey başka bir yerde: “Devletimiz zeval görmesin. Milletimiz necip, güzel bir millet. Güzel gönüllü insanlar var” diyecektir.

ANADOLU ALEVİSİ

Bu acı hadise sebebiyle baba Mehmet Aslan’ı tanıdık. Ali Tezel’in son derece basiretsiz ve çirkin twitiyle, ailenin Alevi olduğunu öğrendik. Aslan, ona ve bu vesileyle olayı istismar etmek isteyen bilumum tahrikçilere, gafillere, hatta bütün Türkiye’ye öyle bir ders verdi ki; fırsatçılar suspus oldu, başka geniş kitlelerin yüreğine su serpildi. Sahip olduğumuz ‘irfan’dan hepimizi haberdar etti.
Anadolu Aleviliği’nin mayası tasavvuf inanışıdır. M. Aslan bu inanışı içselleştirmiş biridir. Çevresi tarafından hoşgörülü, yardımsever ve dürüst biri olarak bilinir. Marksist ideolojinin tuzağına düşmemiş olan Alevi vatandaşlarımızın çok büyük kesimi M. Aslan gibi düşünür. Ondaki şu tevazu, teslimiyet ve basirete bakar mısınız:
“Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim; ben günahkarların günahkarı, fakirlerin fakiri, acizlerin aczi bir garibim. Rabbim (kızımı) özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi yanına aldı. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. Teslim olursak içimizdeki bütün güzellikler ortaya çıkacak.
Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun.”

GANİ GÖNÜLLÜ

O, tahrikçilere adeta meydan okur: “Biz ne ocuyuz, ne bucuyuz, şanı yücelerden yüce olan Türk milletinin bir ferdiyim, evladıyım. Allah devletimize zeval vermesin. Güzel gönüllere sahip olan bu milletten Allah razı olsun. Devlet büyükleri, teker teker herkes aradı, baş sağlığında bulundu. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı ve minnetimi bildirmek istiyorum.”
M. Aslan elinin emeğiyle geçinen biri, varlıklı değil ama gani gönüllü. Yapılmak istenen bütün maddi yardımları geri çevirdi. Mersin Valiliği’nin açtığı hesabı bir şartla kabul etti, Özgecan adına bir kadın sığınma evi kurulmasını istedi.
Mehmet Sağlam’ların sayılarının eksilmemesi, artması dileğiyle.

“İrfanlı Türk insanı” için 31 yanıt

  1. Новые актуальные промокод iherb приложение для выгодных покупок! Скидки на витамины, БАДы, косметику и товары для здоровья. Экономьте до 30% на заказах, используйте проверенные купоны и наслаждайтесь выгодным шопингом.

  2. Нужна лабораторная? https://lab-ucheb.ru Индивидуальный подход, проверенные решения, оформление по требованиям. Доступные цены и быстрая помощь.

  3. Нужна презентация? https://generator-prezentaciy.ru Создавайте убедительные презентации за минуты. Умный генератор формирует структуру, дизайн и иллюстрации из вашего текста. Библиотека шаблонов, фирстиль, графики, экспорт PPTX/PDF, совместная работа и комментарии — всё в одном сервисе.

  4. Проблемы с откачкой? помпа для откачки грязной воды сдаем в аренду мотопомпы и вакуумные установки: осушение котлованов, подвалов, септиков. Производительность до 2000 л/мин, шланги O50–100. Быстрый выезд по городу и области, помощь в подборе. Суточные тарифы, скидки на долгий срок.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir